DAKTERRAS BEATRIJSSTRAAT 
Klant: Privé
Architect: William de Ronde, Koen Klok
Grootte: 45m2
Locatie: Rotterdam NL
Jaar: 2017
Uitvoerende partij: Aannemingsbedrijf J.A. de Jager b.v. 

In Rotterdam-West is een bovenwoning uit de jaren ’20 uitgebreid met een dakterras. Het dak is toegankelijk gemaakt door de toevoeging van een open spiltrap naar de multifunctionele box welke dient als entree, pantry en opslag. De nieuwe ramen en het beloopbare dakraam voorziet de bovenverdieping van het nodige daglicht.

 

Het zwarte volume is gesitueerd op een kalm grijs composiet terras. De lichtgrijze uitsnede dient als buitenkeuken welke is uitgerust met wasbak, koelkast en opbergkasten. Het volume bestaat uit matzwart en -grijs plaatmateriaal, waar de aluminium kozijnen vloeiend in overgaan.

De opbouw wordt geprefabriceerd op een externe locatie om vervolgens in zijn geheel op het dak te worden gehesen. Ze rust op twee draagwanden van het bestaande trappenhuis, zoals bij veel vooroorlogse huizen in de stedelijke omgeving mogelijk zal zijn. studio RAAM ziet het ontwerp niet alleen als een eenmalige maatpak, maar ook als een repetitieve architectuur die in materialisatie en vorm mag variëren.