ONZE  WERKWIJZE

 

studio RAAM begeeft zicht op de snijvlakken exterieur en interieur van de architectuur. Onze intrinsieke motivatie, passie voor architectuur en creatieve vaardigheden combineren we met ons denkvermogen om te komen tot ingenieuze en duurzame oplossingen voor onze ontwerpen en projecten.

Elk project begint met een gesprek om de ideeën en wensen van potentiële opdrachtgevers te polsen. Naar aanleiding van deze gedachtenwisseling kan bepaald worden hoe we van dienst kunnen zijn en kunnen we een offerte opstellen en de planning overleggen. studio RAAM werkt samen met en in opdracht van particuliere, commerciële en publieke opdrachtgevers.

Onze portfolio omvat uiteenlopende projecten, van verschillende schaalniveaus en functies; bedrijventerreinen, artsenpraktijken, horeca gerelateerde functies, tot aan kleinschaligere verbouwingen, dakopbouwen of complete renovaties van woningen. 

 

ARCHITECTONISCH ONTWERP

studio RAAM heeft rijkelijk ervaring met het architectonisch ontwerpen. In het ontwerpproces verwerken we onze inzichten en ervaring met de wensen van opdrachtgevers of toekomstige gebruikers daarin centraal. Onze bijdrage zorgt voor een passend resultaat door ideeën tijdig inzichtelijk in beeld te brengen in ons tekenwerk, onze documentatie en communicatie.

De uitkomst van een architectonische ontwerpopgave is per defintie niet absoluut. Doorgaans adviseren wij ontwerpvarianten te ontwikkelen zodat het proces dient de oplossing voor het vraagstuk helder en concreet te krijgen en daarmee de continuïteit van het ontwerp in latere fasen kan worden gegarandeerd. Bezint eer gij begint. Het ontwerpproces bestaat uit verschillende fases waarbij er strategisch contactmomenten zullen zijn. 

Aan de hand van verschillende 2D tekeningen tot 3D impressies zal het ontwerp worden gepresenteerd. Klik hier voor onze projecten te bekijken.

VISUALISATIES

 

De kracht van studio RAAM zit naast de passie voor architectuur in het maken van artist impressies. De in huis kennis en ervaring op het gebied van visualiseren van projecten maakt het mogelijk om  grote stedebouwkundige projectontwikkelingen tot aan kleinere architectuurprojecten stoer in beeld te brengen. 

 

Naast de visuals voor onze eigen ontwerpen bieden we ook onze 3d tekenskills ook aan in opdracht van andere architecten- en stedenbouwkundige bureaus en projectontwikkelaars.

 

Of het nu gaat om commerciële projecten, architectonische zoom ins of realistische verbeeldingen voor een prijsvraag of een schets in 3d; er is een scala aan mogelijkheden met onze inzet en flexibele attitude. 

 

Klik hier voor onze visualisaties...

 

TECHNISCHE UITVOERING

Schoonheid van een ontwerp zit in de details. Dat geldt zeker voor de vertaling van het architectonisch ontwerp naar een technisch ontwerp. Vanuit de context geven wij in het ontwerpproces vorm aan architectuur met oog voor detail. 

Dit geldt voor de kleinste tot de grootste projecten. Het technische ontwerp bevat alle materialen, afmetingen en details zodat het ontwerp gereed is voor de uitvoering. Hierin komen de stijl, comfort, verhoudingen en functionaliteit samen in een heldere lijnvoering en documentatie. 

 

Daarnaast kunnen bieden wij ook bouwbegeleiding aan om de esthetische kwaliteit en de planning te bewaken en waar nodig aan te sturen.