Inge de Bruijn
Zwembad
25m bad
studie 
800 m2 
Barendrecht
2020


 
IDBZ BARENDRECHT

Klant
         
Functie      
Ontwerp
Afmeting    
Locatie       
Jaar           
zwembad-19.png

Inge de Bruijn Zwembad

Er is behoefte aan extra ruimte voor de sportieve en recreatieve zwemmer in Barendrecht. Daarom onderzoekt  het Inge de Bruin Zwembad een uitbreiding met een nieuw 25 meterbad, recreactieve ruimtes en pierenbadjes, evenals een upgrade van de bestaande groene recreatieweide.

Het nieuwe 25 meterbad komt op de plek van het huidige  terras. Door het voorgestelde plan lopen binnen en buiten vloeiend in elkaar over. Met een volledig open te zetten pui naar de tuin en de te openen glazen dakramen wordt het bad optimaal verbonden met de buitenlucht en voorziet het plan in het gewenste buitengevoel voor het binnenbad. Daar en boven wordt zo een verblijf in de winter gestimuleerd en kan het tevens fungeren als wintertuin.

De structuur van de ingreep is gebaseerd op het stramien van het gebouw. Het gekromde dak wordt in het nieuwe gedeelte omgebogen naar de tuin. Het nieuwe bad ligt iets hoger ten op zichte van het bestaande bad door aanwezige fundering. Dit niveauverschil voorziet het ontwerp van een subtiel hoogteverschil en biedt overzicht op de tuin vanuit de nieuwe serre. Ook komt er een beachvolleybalveld, wordt de  glijbaan verlengd, het uitglijbad verplaatst en zijn er stoom- en bubbelbaden in het voorstel meegenomen evenals de optie te baden in licht in het solarium.