Prijsvraag
Rooftop bar
Nieuwbouw
1100 m2 
Rotterdam
2018
SILOBAR 10

Klant         
Functie      
Ontwerp
Afmeting    
Locatie       
Jaar           
Maassilo icon-12-12.png

The Rooftop Bar

Silobar 10 is het voorstel van studio RAAM voor de uitbreiding van gebouw Maassilo in Rotterdam-Zuid. Het ontwerp bestaat uit een club, een multifunctionele panoramische ruimte op de tiende verdieping en een weelderige paradijstuin op het dak van het hoogste deel van de Maassilo uit 1930 van Brinkman van der Vlucht.

Door zijn oorspronkelijke functie als graanopslag heeft het totale gebouw een gesloten karakter. In 100 jaar worden de gesloten bakstenen en betonnen delen naast en op elkaar gebouwd. Silobar 10 volgt deze traditie maar contrasteert ook fel met het rauwe bestaande karakter door zijn transparante en luxueuze materialisering. De ingreep is een deftig decor voor de verschillende horeca- en culturele functies met aan de achterkant een schitterend uitzicht op de skyline van Rotterdam.

​Met het “zonnedek” en de “tribune bar” op het dak van de Maassilo wordt Rotterdam verrijkt met een glamoureuze daklounge die bezoekers uit de hele wereld en haar directe omgeving zal aantrekken om de stad op een grootstedelijke manier te ervaren.