Publicatie de drie parels voor de prijsvraag van 071 Nieuwe Parels ontwerp- en ideeën

De drie ontwerpen van studio RAAM voor de prijsvraag van 071 Nieuwe Parels ontwerp- en ideeën zijn gepubliceerd op de website!

De Diamanten Dakdromer

Boven het pand op de Turfmarkt 11 fonkelt een diamanten dakdromer. De diamant kan fungeren als uitbreiding van de bovenwoning; maar ze ligt op een toeristisch punt, wat het ook uitermate geschikt maakt voor een bed en breakfast.  Dit maakt het ontwerp in zeer hoge mate geschikt om toe te passen op verschillende binnenstedelijke daklocaties. 

De Buurtkas

De Baatstraat in Leiden krijgt zijn eigen Hortus Botanicus. Het trafohuisje wordt getransformeerd tot buurtkas. Onder het motto “baat voor de buurt” vormt de buurtkas een groene sociale aanvulling voor de gemeenschap van en rondom de Baatstraat. De kas is opgebouwd uit een gelamineerde houten portalenconstructie, bekleed met geïsoleerd kassenglas. Met een simpele aanpassing in de materialisatie zou de buurtkas ook getransformeerd kunnen worden tot tiny house.

De Smaragd

Boven de voormalige kapel voor visverkopers (1383-1567) zweeft een schitterende smaragd. De opgetilde groene entiteit met gefacetteerde hoeken is rondom bekleed met geglazuurde keramische schubben die reflecties van daglicht naar de straat schijnen. De smaragd zou ook kunnen fungeren als culturele kamer voor het aangrenzende gemeentehuis, en/of verhuurbaar zijn voor muzieklessen en workshops. Lichtprojecties op de onderzijde van de smaragd verhullen werken van bijvoorbeeld schetsen van de Leidse meesters.