Website logo-15.png
SCHUURHUIS
Klant         
Functie      
Ontwerp
Afmeting    
Locatie       
Jaar           
Particulier         
Tuinhuis
Nieuwbouw
60 m2  
Ewijk       
2018

Een schuurhuis  voor in de tuin

De postie van het schuurhuis zorgt ervoor dat het bestaande terras van het woonhuis vrij uitzicht houdt over de hortus en het achterliggende landschap. De indoor lounge biedt tegelijk een nieuw perspectief op deze tuin. 

Het schuurhuis is een luxe tuinhuis; een combinatie van een theehuis en een garage voor de John Deere. De verticale functionele scheiding van de binnenruimte bevat een bergingruimte voor de garage en ruim kastruimte, een pantry en een open haard voor het lounge-gedeelte.


De ritmiek van de houten portalen zorgt voor een verticale geleding van de gevel en breekt de schaal van het schuurhuis op aan de zijde van het woonhuis. Ter plaatse van de lounge is een breed te openslaan aluminum vouwpui. Het geveldeel van de schuur is dicht gezet met verticale houten latten.

Het dak van zonnepanelen zal genoeg energie-opbrengst hebben om in een aanzienlijk deel van het verbruik van het woonhuis, bestaande garage en schuurhuis te voorzien.