Commissie
Praktijk
Renovatie
150 m2 
Rotterdam
2019
STHENOS

Klant         
Functie      
Ontwerp
Afmeting    
Locatie       
Jaar           
Website logo P392.png

Medische praktijk aan de Pompenburg

 

Voor de bedrijfsartsen van Sthenos heeft studio RAAM een vernieuwend ruimtelijk concept ontworpen. De bestaande ruimte is compleet gestript en opnieuw opgebouwd om aan de eisen van de gebruiker te voldoen: een praktijk met een frisse, toegankelijke uitstraling die “niet hokkerig aanvoelt”.

De bestaande rechthoekige plattegrond heeft één afgeronde hoek. In dit tabula rasa zijn een aantal conceptuele stenen geplaatst met daarin verschillende onderdelen van het programma; twee spreekkamers, de balie en een voorzieningen-blok met daarin toiletten en opbergruimte.

Alle vier de spreekkamers zijn langs de gevel geplaatst. Twee van de spreekkamers vloeien evenals de vergaderkamer voort uit de centrale wachtruimte met daarin het meest centrale element; de koffie-unit.

De combinatie van de dynamische lijnen en afrondingen in de vormentaal van de plattegrond weerspiegelt de gewenste identiteit en refereert aan de bestaande grafische huisstijl van Sthenos. De afgeronde hoeken hebben akoestisch een gunstig effect voor de ruimten. De uitvoering is gedaan door aannemersbedrijf Gouwe Bouw.